Mijn naam is Mark Koolen ik ben 26 jaar en de nieuwe chef-kok bij Villa Westend. Mijn stijl van koken kenmerkt zich door mooie gerechten te maken van hoge kwaliteit met herkenbare producten voor iedereen. Een tafel vol gerechten om met meerdere personen te delen. Dat is hoe ik het liefst mijn gerechten presenteer en zelf ook zou eten in een restaurant: Shared Dining. 

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende functies. Dit in zowel het midden als hogere segment van de horeca. Nu na 10 jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan als chef-kok bij Villa Westend en gooien wij samen met het team het roer om.

De nieuwe lunchkaart bestaat zowel uit warme gerechten als broodjes. Maar alles vers en met  aandacht bereid. Een zachte geitenkaascrème met biet, pistache, vijg en een prachtige balsamico van 12 jaar. Simpel, maar zo lekker door de goede kwaliteit!

Voor het diner richten wij ons op Shared Dining. Laat je verrassen met een 7- of 9-gerechten Shared Dining menu. Of maak een keuze uit de à la carte kaart door 2 à 3 gerechten per persoon te bestellen en deze met elkaar te delen. Daarnaast staan er ook nog classics op onze kaart. Het is leuk dat 80% van onze gasten nu al kiest voor het Shared Dining menu en compleet wordt verrast met nieuwe smaken.

Villa Westend heeft sinds kort een rijpingskast in het restaurant voor dry-aged vlees. Er hangen mooie stukken vlees in, onder andere Côte de Boeuf. Onze Côte de Boeuf is op zijn best na 21 dagen ‘rijpen’. Het vlees is dagelijks te bestellen als de Meatlovers Special naast de kaart. Ook kunnen gasten reserveren voor hun perfecte stukje vlees. We hangen dan jouw naam in het vlees en na 21 dagen kun je jouw eigen stuk vlees komen proeven. Fantastisch toch!

Mijn passie is  koken, met een voorliefde voor desserts. In mijn privé leven draait alles om lekker en gezond eten in combinatie met mooie wijnen, nieuwe gerechten ontwikkelen en inspiratie opdoen met vrienden en collega chef-koks. Thuis heb ik een kruidentuin en scharrelen er kippetjes rond. Ik heb veel ideeën voor de toekomst, uiteindelijk wil ik ook mijn eigen kruidentuin bij Villa Westend, en wie weet eigen kippetjes voor de meest verse eitjes. Of wat dacht je van onze eigen Villa Westend koeien.

Ik wil graag bestaande maar ook nieuwe gasten kennis laten maken met de nieuwe kaart van Villa Westend waarin het Shared Dining concept centraal staat. Hiermee hoop ik jullie met de smaken te verrassen.

 

 Tot ziens bij Villa Westend!

 

Mark Koolen