Eindeloos genieten tijdens Villa's Culinair Wijntheater. Aankomend Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de 5e keer in het teken van Villa's Culinair Wijntheater. Een 4-daags zinnenprikkelend wijnfestival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni zijn er van 14.00 tot 0.00 uur tal van activiteiten voor jong en oud te beleven op het festival. De toegang is gratis. 

De toegang is gratis. Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar. 

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. Er zijn diverse foodtrucks, workshops, proeverijen, theateracts, vinyl djs en genoeg banken en relaxte zitjes om te kunnen genieten van de culinaire overdaad. Vrijdag middag is de finale van Wijnvrouw van het jaar, en het hele weekend zijn alle oesters slechts 1 euro per stuk. Naast alle foodtrucks waar onder andere charcuterie, heerlijk malse bavette, verse kreeft en pizzas worden geserveerd kunt dit jaar ook aanschuiven in het Spaanse tapasrestaurant op ons strand. Met een heerlijke kan huisgemaakte sangria, een plateau vol verse tapas en de voetjes in het zand. Alsof u zich even in Spanje waant.  

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. P.S. zelfs voor net wijnliefhebbers is dit het leukste festival van het jaar!

Voor kinderen is Villas Culinair Wijntheater één groot water en zandspektakel (zwemspullen mee). De zeilschool Watersportacademy Spaarnwoude is geopend en geeft gratis zeillessen voor de kids. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie en het programma op www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.

 

PROGRAMMA:

Donderdag 30 mei:

14.00 uur DJ Djoreen

15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen (2 munten p.p.)

16.00 uur Hilarische wijnquiz (2 munten p.p.)

17.00 uur Gypsyband

 

Vrijdag 31 mei:

14.00 uur DJ Vientre Bandidos

15.30 uur Verkiezing Wijnvrouw van het jaar

16.00 uur Live-zangeres Janne met begeleiding op de piano

18.00 uur Wijnbingo met quizmeester Jeroen Balk

20.00 uur DJ Djoreen back to back met DJ Vientre Bandidos

 

Zaterdag 1 juni:

14.00 uur DJ Djoreen

15.00 uur Wijnkaartproeverij onder begeleiding van een vinoloog

Onder de deskundige begeleiding van een wijnexpert kun je vier verschillende wijnen proeven (4 munten p.p.) Duur 40 minuten.

16.00 uur Hilarische wijnquiz (2 munten p.p.)

18.00 uur Pinq Radio: live radio met kleurrijke DJ's die alles draaien wat de normale radio niet draait.

 

Zondag 2 juni:

15.00 uur Moolenaars Wijnpubquiz: inclusief 4 quizglaasjes en een borrelplankje per team dat uit minimaal 4 personen bestaat. Inschrijving via info@hansmoolenaar.nl. Kosten €7,50 p.p.

16.00 uur La Piratesse: performance en klassiek

17.00 uur DJ Suus only vinyl

18.00 uur La Piratesse: theater