Eindeloos genieten tijdens Villa's Culinair Wijntheater. Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de vierde keer in het teken van Villa's Culinair Wijntheater. Een 4-daags zinnenprikkelend wijnfestival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei zijn er van 14.00 tot 0.00 uur tal van activiteiten voor jong en oud te beleven op het festival. De toegang is gratis. Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar.

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. Er zijn diverse foodtrucks, workshops, proeverijen, theateracts, vinyl dj’s en genoeg banken en relaxte zitjes om te kunnen genieten van de culinaire overdaad. Op donderdag wordt er afgetrapt met het NK Oestersteken, een fantastisch spektakel. Deze dag zijn alle oesters slechts 1 euro per stuk. Voor de niet oesterliefhebbers zijn er heerlijke hapjes te krijgen bij de foodtrucks. Van sushi tot charcuterie, pizza & pasta’s, de lekkerste kazen, halve kreeft, fish & chips, mosselen en heerlijk sappig vlees van de BBQ.

Drie avonden kookt een bekende sterrenchef de sterren van de hemel in het Wijntheater. Er is slechts plaats voor 40 gasten per avond. Tickets voor dit pop-up diner kunnen worden gekocht via www.villa-westend.nl. Geniet van een fantastisch (4-gangen) diner, midden op het festivalterrein. Een unieke belevenis.
10 mei: Jozua Jaring – Ratatouille
11 mei: Alain Alders – De Vrienden van Jacob
12 mei: Menno Post

Voor de kinderen is Villa’s Culinair Wijntheater één groot water en zandspektakel (zwemspullen mee). Zeilschool de Kaag komt gedurende het festival 4 dagen gratis zeillessen verzorgen voor de kinderen tussen 10:00 – 17:00. Na het zwemmen kunnen er heerlijke poffertjes worden gehaald bij de poffertjes foodtruck of fish & chips bij de foodtruck van Friethoes. 

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie en het programma op www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.

P.S. zelfs voor níet wijnliefhebbers is dit het leukste festival van het jaar!

 

Programma Wijntheater Workshops 

Donderdag 10 mei
16.00 uur Wijnvrouw van het jaar
17.00 uur De natte oestershow
18.00 uur Nk Oestersteken (oesters 1,-)

Vrijdag 11 mei
17.00 uur De karaffenshow
18.00 uur: Glasproeverij

Zaterdag 12 mei
15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen
16.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek
17.00 uur De Groote Hans Moolenaar Show
18.00 uur De Wijn Drinken in de Keuken Show

Zondag 13 mei
15.00 uur Interview met bekende wijnblogger
16.00 uur Glasproeverij o.l.v. register vinoloog Barbara Verbeek
17.00 uur Hilarische Wijnquiz