Eindeloos genieten tijdens Villa's Culinair Wijntheater Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de vierde keer in het teken van Villa's Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei zijn er van 14.00 tot 0.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas. De toegang is gratis. Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar.

Het strand van Villa Westend, gelegen aan de Westbroekplas in Velserbroek, wordt in het Hemelvaartsweekeinde omgetoverd tot culinaire oase met tenten en terrassen waar dagelijks vanaf 14.00 uur presentaties en workshops worden gegeven. 

In het Wijntheater worden de lekkerste wijnen van Hans Moolenaar uit Bloemendaal per fles en per glas verkocht. Het Wijntheater vindt plaats in een ongedwongen sfeer waar alles draait om (culinair) genieten. De medewerkers dragen burlesque kleding en de dj draait muziek op vinyl uit de jaren '70 en '80.

Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeďnentent van Barend Havenaar en Barbara Verbeek. Bezoekers kunnen hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend. De gastheren- en vrouwen in burlesque kleding zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen sfeer in het Wijntheater.

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

Midden op het festivalterrein vindt een pop-up diner plaats voor slechts 40 gasten per avond. Binnenkort meer informatie. 

Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. 

 Overal staan banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi.


Villa’s Culinair Wijntheater duurt van donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei en begint dagelijks om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Zie ook www.villawestend.nl, www.wijntheater.nl of volg het evenement op Facebook.