Villa Westend Blog

blog

Villa Westend: bijzondere uitvaartlocatie

  • Villa-Westend Admin
  • 9 mei 2019

Na de uitvaart is er vaak behoefte om samen te zijn met familie en vrienden. Steun geven en condoleren in een rustige mooie omgeving waar u zich niet opgejaagd voelt. Waar aandacht is voor elkaar maar ook veel aandacht besteed wordt aan drankjes en mooie hapjes. Villa Westend is zo’n bijzondere uitvaartlocatie.


blog

Volop lente bij Villa Westend

  • Villa Westend
  • 23 mrt 2015
De lente hangt in de lucht en dat betekent dat bij Villa Westend het terrasseizoen weer van start is gegaan. Het worden drukke maanden met een volgeboekte paasbrunch, Villa’s Culinair Wijntheater en 2 Generations Beach Edition.
 

Het bargedeelte van Villa Westend staat elke laatste vrijdag van de maand in het teken van Villa Friday, een gratis toegankelijk event waarbij gasten van 21.00 tot 02.00 uur een borrel kunnen drinken onder het genot van relaxte live muziek. De eerstvolgende editie is op vrijdag 27 maart. Dan wordt de muziek verzorgd door het akoestische duo Late Night Serenade. De toegang is gratis. Tip: combineer Villa Friday met een lekker diner in het restaurant of (bij mooi weer) op het strandterras.

Op eerste paasdag, zondag 5 april, verzorgt Villa Westend weer een paasbrunch, maar deze is inmiddels volgeboekt. Er zijn nog wel tafels vrij tijdens het diner op eerste en tweede paasdag en de lunch op tweede paasdag. Uiteraard staat Villa Westend beide dagen in het teken van Pasen en de gezelligheid die bij dit lentefeest hoort!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de eerste editie van Villa’s Culinair Wijntheater Weekend, een 4-daags evenement waarbij wijn proeven, lekker eten en muziek uit de jaren ’70 en ’80 centraal staan. Aan dit culinaire strandfeest in burlesque sfeer werken diverse lokale bedrijven en ondernemers mee, zoals Landgoed Duin & Kruidberg, Pasta Casa en Michel Lambermon. Villa’s Culinair Wijntheater Weekend is op 14, 15, 16 en 17 mei dagelijks geopend van 12.00 tot 0.00 uur. De toegang is gratis.

 
 

blog

Culinair Velsen: Glimlach die uren zichtbaar blijft

  • Villa Westend
  • 13 feb 2015

Dineren in Villa Westend voelt als een mini-vakantie. Door de ambiance, wijnen, gerechten én het uitzicht over de Westbroekplas. Het restaurant aan de rand van het water kan gerekend worden tot één van de horecaparels in de gemeente Velsen.

 

Onze avond in Villa Westend begint met een aperitief in de bar, waar loungemuziek en gekleurde ledlampen voor een ontspannen sfeer zorgen. Buiten brandt een vuurtje. De skyline van Velserbroek, met op de voorgrond de luxe appartementencomplexen en de fontein, doet ons wegdromen over reizen naar wereldsteden in verre landen. In Villa Westend staat de tijd even stil. We bereiden ons voor op een avond zorgeloos culinair genieten. Ons eerste drankje is een glas Bourgogne van de Nederlandse wijnmaker Harro Nijdam, die in Driehuis opgroeide maar inmiddels al weer een aantal jaren in Frankrijk prachtige wijnen produceert. Villa Westend-eigenaar Bob Zandberg en zijn vriendin Stephanie Heijkoop reizen ieder jaar naar Nijdam om nieuwe wijnen op te halen. Bij de wijn wordt ovenvers stokbrood met aďoli en Spaanse ham geserveerd. Ondertussen bekijken we de menukaart, die een ruime keuze biedt aan vis- en vleesgerechten, maaltijdsalades en vegetarische gerechten.

We besluiten ons te laten verrassen door de koks, met vooraf een proeverij van Villa Westend, gevolgd door een visplateau en een selectie van vleesgerechten. Deze gerechten zijn te bestellen vanaf twee personen. Onze keuze blijkt een schot in de roos. Tijdens een bourgondisch avontuur van bijna drie uur komen vrijwel alle gerechten van de menukaart voorbij. Bij de voorafjes trekt het gepofte paprikasoepje met stukjes chorizo onze aandacht, maar ook de carpaccio van rundermuis en de krokant gebakken gamba’s mogen er zijn. In combinatie met de volgende wijn, een bekroonde Syrah van het Chileense huis Casa Silva, smaakt het allemaal voortreffelijk. Precies op het moment dat de eerste gang is gezakt, wordt het hoofdgerecht geserveerd. We kijken onze ogen uit. Op het vleesplateau ligt hertenbiefstuk, lamskotelet en fazant met kwartelpootjes. In het midden staat een stoofpotje met hertenvlees nog na te pruttelen. De schaal met vis is zo mogelijk nog indrukwekkender: huisgerookte zalmfilet, tijgergamba’s, gegrilde tonijnfilet en scholfilet. De bijbehorende sauzen en jus maken het geheel af. U raadt het al, we genieten met volle teugen van al het lekkers dat voor ons ligt. De gerechten smaken geweldig, al is de rooksmaak van de zalm voor sommigen een tikje te heftig. Wat opvalt is de productkennis van het bedienend personeel. De uitleg van de gerechten en aanbevolen wijnen verloopt zonder hapering. Dat is wel eens anders, merken wij tijdens onze gang door de regio. In Villa Westend wordt de bediening duidelijk gezien als een vak, en niet als bijbaan. Daardoor voel je je als gast welkom en serieus genomen.

Hoewel de kans op overdaad groot is, sluiten we de avond af met een rijkgevulde kaasplank met stokbrood en vijgencompote. De combinatie met een glaasje Pedro Ximenez tovert een glimlach op ons gezicht die nog urenlang zichtbaar blijft, ver tot na het moment dat in Villa Westend de lichten zijn uitgegaan. Villa Westend, Westlaan 41 in Velserbroek, telefoon 023-5381878. Zie ookwww.villawestend.nl.

 

blog

Ook Villa Westend gaat aan de gin-tonic’s

  • Villa Westend
  • 11 dec 2014

Villa Westend kan de heuze gin-tonic hype natuurlijk niet zomaar laten ontgaan. Dit ultra hippe drankje is namelijk druk bezig aan een heuse revival. We hebben het hier over de klassieke gin-tonic die in de jaren 80 en de roaring twenties ongekend populair was. De combinatie gin-tonic was in trek bij Britse soldaten in India. Ze gebruikten tonicwater met toegevoegde kinine als koorts- en malariaremmer. Om dit bittere drankje drinkbaar te maken werd het gemixt met gin, et voila zo is de gin-tonic geboren.

 

Vanaf deze week staat het populaire drankje ook bij Villa Westend op de kaart. We introduceren dit drankje aanstaande vrijdag tijdens de eerste editie van ons Villa Friday feest. Tot dan!