Wijn, eten en cultuur aan de waterkant

In het Pinkersterweekend 13 t/m 16 mei staat het strand van Villa Westend weer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend evenement waarbij alles draait om wijn, eten en cultuur. Het programma krijgt steeds meer vorm.

Langs de waterkant komen foodtrucks en verkooppunten te staan van Pasta Casa (pizza, pasta en antipasti), Gerard van Es (gerookte vis), BBQ Fabriq (kippendij en hamburger), Bourgondisch Lifestyle (kaasplateau), Nagoya (sushi en teppanyaki) en uiteraard Villa Westend zelf (softshell crab en speenvarken).

 Het pop-up-restaurant wordt dit jaar gerund door Restaurant Fris uit Haarlem. Fris staat voor eerlijke gerechten die - waar mogelijk - met biologische en lokale producten worden bereid. De koks laten zich inspireren door de Frans internationale keuken, maar deinzen ook niet terug voor culinaire interpretaties van Hollandse gerechten. Reserveren voor het pop-up diner kan via info@restaurantfris.nl. Dagelijks om 18.30 start het 5-ganger pop up diner inclusief bijpassende wijnen voor €79,50 p.p. 

In het Wijntheater, de sfeervolle bedoeďnentent van Barend Havenaar en Barbara Verbeek, worden dagelijks vanaf 14.00 uur presentaties en workshops gehouden. Bezoekers kunnen hier ook terecht voor een mooie selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend én partner van het Wijntheater. De gastheren- en vrouwen in burlesque kleding zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen sfeer in het Wijntheater.

Een andere grote blikvanger wordt het drijvende theater op de Westbroekplas, waar bezoekers met een bootje heen kunnen varen. Hier staan korte optreden gepland van Arie Koomen & Friends, Lonneke Dortmundt, Isabel Nolte, Frederique Arnold en De Meisjes met de Wijsjes. Op het strand komt een kindertheater waar leuke voorstellingen plaatsvinden van onder meer Chantal Bakhuis, Dennis Sintenie, Jaco van der Steen en het Meespeeltheater. Kinderen kunnen elke dag zeilen met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude en bij mooi weer kan er zelfs worden gezwommen.

De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, vrijdag 13 mei, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor 1 euro per stuk genieten van deze zilte schelpdieren. Aan het einde van de middag vindt de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2016. Villa’s Culinair Wijntheater duurt van vrijdag 13 mei tot en met maandag 16 mei en begint dagelijks om 14.00 uur. 

De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Niets missen? Volg Villa’s Culinair Wijntheater op Facebook.